Creació a quatre mans

Associació Catalana de les Arts del Vidre

Creació a quatre mans, el binomi de l’escultura en vidre

El vidre contemporani compta amb artistes que investiguen noves tècniques i concepcions de l’ús d’aquest material per a la creació artística. Les obres de Meritxell Tembleque i Quim Falcó són un exemple destacat i singular d’aquestes noves aportacions.

Si l’autoria compartida, en el sentit estricte del terme, no és freqüent en les arts plàstiques, en l’obra de la Txell Tembleque i del Quim Falcó aquest fet es converteix en un tret diferencial, que dona com a resultat obres de vidre fos com les que es poden veure a la sala 2 de l’exposició Matèries en fusió. Formats en escultura, ceràmica i en les tècniques del vidre a la República Txeca, s’incorporen com a docents al desaparegut Centre del Vidre de Barcelona, motiu pel qual són un referent per a la majoria dels artistes que utilitzen el vidre en les seves creacions al nostre país. Posen els seus amplis coneixements tècnics al servei d’una carrera que va iniciar-se el 1996 i que els ha portat a exposar en l’àmbit nacional i internacional.

Mostra dins de l’exposició global Matèries en fusió. El vidre a les col·leccions del Museu.

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró