Vidre a Ascó

Associació Catalana de les Arts del Vidre

Ascó valora molt positivament la XIII Mostra d’Arts i Oficis celebrada aquest cap de setmana.

Els vidriers Ferran Collado (soci i membre de la junta directiva de l’ACAV) i Ramon Artigas, i les vidrieres Ingrid Solé i Dolors Lafuente participen a la Mostra.

Les novetats han contribuït a un fira més dinàmica i participativa. Per primera vegada s’ha donat veu al col·lectiu artesà amb les taules rodones, els directes i les entrevistes a peu de parada, que s’han retransmès per les xarxes amb alt un seguiment. Tot i les altes temperatures, l’afluència de públic ha estat constant i els artesans i artesanes han consolidat un any més el seu pas per la Mostra.

La Mostra d’Arts i Oficis d’Ascó tanca amb èxit la tretzena edició, posant l’accent en la qualitat i excel·lència dels artesans i artesanes que la conformen. Una Fira que ha estat concurrida tot el cap de setmana i que ha retornat amb força i novetats després de l’aturada per la Covid. L’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, ho explica: “valoro molt positivament com ha anat la Mostra. S’han introduït canvis que la fan una fira més dinàmica i participativa. Les taules rodones que ens han aproximat, de la mà d’artesans i artesanes, la seva opinió i visió sobre l’actualitat artesanal”.

Per la seva banda, la Regidora de Promoció Econòmica, Carolina Baiges, ha declarat que la participació ha estat alta tot i les màximes de 38 graus que van registrar els termòmetres durant el cap de setmana: “estem satisfets de què Ascó hagi tornat a ser un punt de trobada de l’artesania de qualitat, gairebé una seixantena de persones artesanes acreditades han pogut fer la seva demostració d’ofici i tallers per ensenyar què fan”. Baiges s’ha mostrat satisfeta per l’aposta feta des del consistori: “pensàvem que era més necessari que mai donar-los suport en aquests temps difícils que estan patint arran de la pandèmica”, i ha afegit que “el col·lectiu de l’artesania han vist en bons ulls les millores que hem sumat per donar-los visibilitat, com ara que ells poguessin dir la seva a les taules rodones o la intensificació que s’ha fet de xarxes”. La Regidora ha insistit amb la importància que ha tingut la part del Degusta i del Tastavins per posar en valor el sector agroalimentari.

Artesania Catalunya, que va assistir a la inauguració de la Mostra de la mà de David Places, responsable d’Internacionalització i Cultura, va puntualitzar: “he tingut una sorpresa molt agradable, m’he trobat un equip humà rere d’un projecte artesà molt solvent. Conec bastantes mostres i fires artesanes del país i puc dir que la d’Ascó té molt bona nota. El nivell d’artesans és molt bo. La part de demostracions i les taules rodones també estan molt ben muntades per tal de visibilitzar i donar prestigi a l’artesania”.

Maite Mestre
Gestora cultural, periodista i responsable del projecte ARTRA