4-casa-arimon

Els vitralls retrobats de Joan Serra

La Fundació Bosch i Cardellach i l’Art del Vitrall inauguren el dijous 1 de desembre l’exposició ‘Els vitralls retrobats. La restauració del vitrall modernista i noucentista’, que comptarà amb vitralls de principis del segle XX de Sabadell com els del Mercat Central, el restaurant de l’Euterpe o la Casa Arimón, entre d’altres, a més de projeccions audiovisuals i de fotografies d’època.

2-euterpe
L’exposició oferirà una experiència sorprenent al situar vitralls ja restaurats lluint amb tot el seu esplendor al costat de peces simètriques que no han passat per cap procés de restauració. Això permetrà al visitant veure en el mateix espai l’abans i el després de la restauració, quan els ploms ja han estat daurats i ha retornat la brillantor original de les textures del vidre.

7-mercat-central
En concret, l’exposició comptarà amb vitralls de la Casa Arimón (1911), del restaurant Euterpe (1914), i de la galeria de la Casa Saltor (1927), així com un seguiment de la restauració dels vitralls del Mercat Central (1930). ‘Vitralls retrobats’ comptarà també amb l’exposició de fotografies d’època i projeccions audiovisuals, a més d’un apartat final dedicat a Josep Renom, arquitecte amb una estreta relació amb el món dels vitralls.

1-euterpe
El comissionat de l’exposició, Joan Serra, afirma que la finalitat de la mostra és “retrobar i redescobrir la bellesa original” del vitrall que ha hagut de passar per un procés de restauració. “Al contemplar els vitralls ja restaurats, no sols gaudim de la seva bellesa en el seu origen, també ens endinsem en l’entorn on es trobaven”, conclou.

‘Vitralls retrobats’ s’inaugurarà el proper dijous 1 de desembre a les 19:00 hores a la Fundació Bosch i Cardellach, espai on estarà exposada fins el 31 de març del 2017.

invitacio-i-horaris
Per a més informació podeu contactar amb el comissari de l’exposició, Joan Serra: 608 83 51 49 / 93 725 61 50.

Joan Serra Renom
Mestre Vitraller
L’ART DEL VITRALL
Tel. 937256150- 608835149
C/Sant Feliu,1 08201 Sabadell
www.artdelvitrall.com

Leave a Comment