Glass Muntadas North

North Lands Creative Glass

Cada any North Lands Creative Glass, centre del vidre d’Escòcia, obre un concurs en el que selecciona 8 artistes d’arreu del món per treballar durant 1 mes amb les seves instal·lacions. Aquest any la residéncia era dedicada al vidre bufat (cada any canvia de temàtica; casting, fusing, etc.) i la Montserrat Duran Muntadas, sócia de l’ACAV va ser seleccionada per participar-hi juntament amb 3 altres artistes: Jean-Simon Trottier, Harry Morgan i Laura Reed.

Muntadas bufant glass
Durant la meitat del període els artistes han de produir i donar una petita quantitat d’obres, que s’utilitzaran com a objectes commemoratius, durant l’altre meitat poden realitzar els seus projectes personals que en el cas de la Montserrat fou una nova instal·lació per al projecte que fa dos anys que porta a terme conjuntament amb Jean-Simon Trottier que es diu Semina Percurrenta i una altre peça totalment nova en la que experimenta amb portar els seus treballs de vidre al soplete a noves dimensions.

Expo glass muntadas
Una exposició a la mateixa galeria del centre North Lands Creative Glass a Lybster, va donar per finalitzada, aquesta setmana, la residencia.”

Leave a Comment