Martin Janecky bn Sitges web

Martin Janecky en els Museus de Sitges

El proper 14 de maig de 2016, l’escultor i vidrier Martin Janecky (www.martinjanecky.com) torna a Catalunya, concretament a la vila de Sitges, convidat per l’Associació Catalana de les Arts del Vidre i el Museus de Sitges (www.museusdesitges.cat).

Dins del marc del Dia Internacional dels Museus (www.icom-ce.org), el Martin Janecky farà una exhibició de vidre bufat on podrem tornar a gaudir de la seva increïble tècnica i mestratge. Ben aviat us farem saber més coses sobre aquest esdeveniment!

Cau ferrat sitges

Museu del Cau Ferrat (Sitges)

El Museu del Cau Ferrat va ser fundat el 1893 per l’artista Santiago Rusiñol (1861-1931) com a casa-taller i convertit en museu públic el 1933, conservant l’esperit artístic que li atorgà el seu fundador. Conté les col·leccions d’art antic aplegades per l’artista (pintura, forja, ceràmica, vidre, arqueologia, escultura i mobiliari) així com d’art modern (pintura, dibuix, escultura) amb obres de Rusiñol, Casas, Picasso, R. Pichot, Mas i Fondevila, Zuloaga, Regoyos i Degouwe de Nucques, Enric Clarasó, Manolo Hugué i Pau Gargallo, entre d’altres. Les activitats organitzades per Rusiñol amb la participació d’artistes, músics i escriptors van convertir el Cau Ferrat en el Temple del Modernisme.

museu maricel

Museu Maricel (Sitges)

El Museu de Maricel mostra un itinerari artístic complet des del segle X al realisme i figuració de la primera meitat del segle XX a través de les col·leccions d’art del Dr. Jesús Pérez-Rosales i de la Vila de Sitges, amb obres de gran qualitat. La presentació museogràfica integra els diversos llenguatges, tècniques i suports artístics amb la finalitat d’assolir la màxima coherència en la seqüència cronològica de l’evolució de les arts.

Leave a Comment