Luesma & Vega

Luesma & Vega

Luesma & Vega és un estudi de disseny i producció creat per Ester Luesma i Xavier Vega especialitzat en vaixelles per a cuina d’avantguarda. Les seves creacions es realitzen amb tècniques contemporànies i escullen el vidre com a material protagonista.

Les creacions de Luesma & Vega són el resultat de la recerca i innovació tant formal com a tècnica, defugen el procés industrial i es realitzen de manera artesanal, utilitzant tècniques molt precises i cuidades en el seu taller situat a Barcelona.

Aquest procés de creació slow design permet personalitzar i adaptar les sèries ja creades, de manera que ajudi a comunicar, representar i materialitzar part de l’experiència narrativa que el xef vol transmetre amb la seva creació culinària.

D’altra banda la possibilitat de treballar directament amb alguns dels xefs més creatius del moment, els ha permès crear vaixelles exclusives i fora del comuna, ajudant a emfatitzar el discurs que el propi xef vol transmetre, completant així el puzle del seu imaginari.

Restaurants d’alta cuina com El Bulli, El Celler de Ca Roca, Tikets,Pakta, Diverxo, Arzak, Mugaritz, Quique Dacosta, Azurmendi, entre uns altres, han confiat en Luesma & Vega per a l’elaboració de les seves vaixelles.

Luesma & Vega obra
Història
Ester Luesma i Xavier Vega inicien el seu recorregut com Luesma & Vega en 1991. L’any 2010 inicien una nova tapa, especialitzant-se en el disseny de vaixelles per a restaurants d’avantguarda. Aquesta especialització es va anant gestant des del 2004 quan van iniciar la col·laboració amb El Bulli, restaurant amb el qual col·laboraran fins al seu tancament en 2011.

Luesma & Vega obra hojas
Reconeixements
Luesma & Vega gaudeix amb el reconeixement de premis com:
– Premi Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya de l’Escola Superior de Disseny i Premi del Públic amb la col·lecció per al restaurant Koy Shunka (2012)
– Primer premi en l’internacional *Bullseye-Emerge en la categoria de disseny per a la col·lecció nenúfars pel Celler de Ca Roca (2012)
– Premi Nacional d’Artesania en la categoria de producte (2011)
– Premi Ramon *Barbat d’Artesania per la vaixella pels snacks del restaurant Miramar (2011)
– Diploma de Maestro Artesà atorgat per la Generalitat de Catalunya (2009)
– ArtFAD per l’obra “La Caverna” (2008)

Recursos humans
L’equip de Luesma & Vega està format pels seus fundadors, Ester i Xavier, al costat d’una plantilla en total 8 persones:

Luesma & Vega forn
Ester Luesma
Va estudiar a l’escola Massana l’especialitat de ceràmica. A partir del 1990 realitza diferents estudis de tècniques de vidre amb Miriam de Fiore, Frank Van den Ham, Toots Zinsky i Silvia Levenson. També realitza estudis de gestió empresarial.

Xavier Vega
Estudia vidre bufat al Centre del Vidre de Barcelona. Es forma a través de l’estudi de diferents tècniques amb Mario de Rossi, Edigio Constantini, Yoichi Ohira, Miriam de Fiore, Shinichi i Kimiake Higuchi. Realitza estudis de disseny de producte, gestió empresarial i música.

Natalia Lopez
Llicenciada en Belles Arts. Master en producció artística i Tècnic Expert en Vidre per l’escola internacional Vetroricerca, de Bolzano. Responsable de producció en Luesma & Vega.

Javier Vidal
Realitza estudis d’Arts i Oficis amb especialitat d’escultura a Saragossa. Durant 15 anys té taller propi convertint-se en una referència en els treballs de talla de vidre artístic. S’incorpora al taller de Luesma & Vega com a responsable de processos en fred, acabats i processos mixts en el 2009.

Zakarias Khali
Zakarias s’incorpora com a auxiliar de Javier Vidal. Encarregat de processos de sorrejat i preparacions en fred.

Nuria Alavedra
Núria gestiona l’administració, relació amb el client i enviaments.

Eduardo Nieto
Reconegut artista del vidre que s’incorpora a Luesma & Vega el 2016. Eduardo s’encarrega de la coordinació del taller i I+D.

Stylianos Bovis
Stylianos és auxiliar del taller, embalatge i enviaments.

Luesma & Vega obra bol
Dades de contacte
Luesma & Vega
Av. *Fsc. Ferrer i Guàrdia, 13,
Recinte del Poble Espanyol, Bústia 113
08038 Barcelona

Tel: + 34 933 278 025
info@luesmavega.com
luesmavega@gmail.com
web: luesmavega.com

Leave a Comment