Joan Serra Conferencia

El Vitrall i l’alquimia de la llum

El foc, la sílice, els òxids, la galena i de nou el foc. El foc com element transformador. El sofre alquímic treballant la matèria primera. L’alquimista manipulant, com artífex, amb el cap, el cor i les mans per aconseguir un material amb propietats de sòlid i líquid: el vidre; lligat amb un entramat de plom i soldat amb estany: el vitrall. Aquest, transmutarà la llum del sol en travessar la munió de vidres que el formen, fent-nos intel·ligible i sagrada la seva llum.

Apropant-nos a Notre-Dame de Chartres, la catedral de la llum, una de les més grans catedrals gòtiques de la França septentrional, durant els segles XII i XIII –i fins i tot avui en dia- ens convida explorar aquesta transformació, també en l’home, a través dels mes de cent vitralls que la vesteixen.

Dijous 31 de març de 2016, a les 19.30
Lloc: Fundació Bosch i Cardellach
Carrer de la Indústria, 18 baixos, 08202 Sabadell
Telèfon i fax: 93725 8564
fbc@fbc.cat
www.fbc.cat

Art del Vitrall conferencia
Josep Alavedra Bosch
Seguir i estudiar el relat dels que ens han precedit, el seu coneixement i aprenentatge, i la docència universitària és un dels eixos de la meva tasca professional i humana; la qual ha estat, principalment, centrada en la investigació entorn de la sociabilitat religiosa i les seves manifestacions com són els vitralls de les catedrals.

Dolors Guixà Martínez
L’acompanyament a les persones i l’art han estat un fil conductor en el meu recorregut vital. Així, he pogut gaudir del treball amb persones amb discapacitat intel·lectual, d’endinsar-me en el món de l’art del vitrall i de trobar plenitud, també, com a psicòloga, coach sistèmica i docent al Màster de Coaching Sistèmic (UAB).

Joan Serra Renom
El meu camí, com a persona abocada a allò que té a veure amb l’art, els oficis i la poesia. Com a Mestre vitraller, continuo mantenint la il·lusió en confeccionar nous vitralls, en la conservació i restauració, en fer recerca i documentació, així com fer-ne divulgació a través de cursos i conferències; per donar a conèixer aquest ofici mil·lenari i tot allò que té a veure amb el ric món del vitrall

Leave a Comment